вівторок, 20 грудня 2016 р.

Хлопчики та дівчатка, а також їх батьки

Організувати сімейні новорічні канікули зі школярами дещо складніше, ніж з дітьми 3-4 років. По-перше, якщо малюкам досить просто запропонувати будь-яку гру і вони з радістю її підхоплять, то старші діти прагнуть до самостійності. По-друге, хлопці, які відвідують навчальний заклад, думають, що на канікулах дотримуватися режиму необов`язково. Деякі підлітки взагалі бачать відпочинок в одному лише байдикуванні. Звичайно, необхідно дати дитині час і побайдикувати, але все ж організувати кілька годин цікавого активного дозвілля в день не завадить.
Отже, почніть все-таки з режиму. Не потрібно змушувати школяра підніматися о 7.00, посуньте графік на 1-1,5 години. Якщо у вас росте дитина 7-10 років, придумайте йому захоплюючу програму, щоб у нього не було спокуси до полудня валятися в ліжку. Робіть разом ранкову зарядку, а після сніданку вирушайте гуляти.
Сім`я на прогулянці взимку
Коли сім`я отримає заряд бадьорості на день, можна спланувати ігри. Причому грати можна як в будинку, так і у дворі. Наприклад, напишіть на 10-12 папірцях загадки-шаради і сховайте їх у різних місцях. У кожній загадці повинна бути вказівка, де шукати наступну записку. Ця гра дуже цікава, якщо дітей двоє. Вони можуть шукати папірці наввипередки, а в кінці отримають приз. Це може бути невеликий, не дуже дорогий презент. Придумайте самі, ніж ви хочете заохотити свою дитину. Навіть якщо у вашого чада поки немає братика або сестрички, як «суперника» може виступати тато. Щоб все було чесно, не розповідайте чоловікові, що написано в загадках.
Скоротати вечір на канікулах сім`ї допоможуть інтелектуальні настільні ігри: «Активити», «Алас», «Дитяча монополія». Все залежить від віку школяра.
Також мамі, татові і дитині можна зайнятися складанням коміксів. Уявіть, як цікаво буде малювати героїв, наділяючи їх тими чи іншими рисами характеру, придумуючи для них історію і пригоди. Подібні ігри розвивають фантазію, образне мислення, покращують пам`ять. А головне, у дитини завжди буде корисне заняття, що допомагає зміцнювати емоційне здоров`я.
Прагнучи творчо провести сімейні новорічні канікули з дівчинкою-школяркою, можна записатися в гурток скапбукінга або влаштувати його на дому. Складання красивих листівок буде захоплюючим хобі, яке з часом зможе приносити дохід. Крім того, існують такі цікаві види рукоділля, як бісероплетіння, макраме, вишивка хрестиком і гладдю, шиття з клаптиків.
Взагалі, заохочуйте школяра робити щось руками і віддаватися заняттям, які розвивають інтелект. Якщо у вас росте тихоня, обожнює читати, подаруйте йому на Новий рік електронну книгу, закачавши в неї кілька захоплюючих підліткових книг. На відміну від планшета, у неї немає підсвічування, а, значить, навантаження на зір буде мінімальною.
Плануючи дозвілля всієї сім`ї, не забудьте залишити домочадцям час, який вони зможуть провести на самоті. Чи не зазіхайте на особистий простір дітей, прагнучи залучити їх в активний відпочинок. Нехай канікули будуть в радість і на користь!

Немає коментарів:

Дописати коментар